HTML

Garsius emlékei

A Tüskés láncon zajló budapesti kalandsorozat egyik karakterének visszaemlékezései. Úgy ahogy ő élte meg.

Fomalhaut

2008.12.11. 12:59 :: Spongedoc

Ezen az oldalon találhatóak meg a Kard és Mágia világával kapcsolatos információk. Közvetlenül elérhetőek a blogról.

Snolog:

Snolog
Jellem: Semleges
Szimbólum: fénykoronával övezett meztelen csiga
Fegyverek: papi fegyverek; minden éles fegyver, továbbá a só használata szigorúan tilos!
Snolog a puhatestűek osztályába tartozó istenség: egy hatalmas, kövér, jóltáplált meztelencsiga. Testét aranyló fényaura övezi, szemeiből pedig pusztító sugarakat képes lőni. Borotvált, hájas papok és kikent-kifent (a kellő helyeken szintén borotvált) papnők állnak rendelkezésére, akik a hitben való állhatatosságukat elsősorban különféle orgiákon és a kicsapongás egyéb módozataiban bizonyítják. Snolog filozófiája a felvilágosult hedonizmus; ennek köszönhetően a kevésbé ártalmas istenek közé sorolható.

Dornak:

Dornak, a Béke Istene
Jellem: Kaotikus Jó
Szimbólum: olajág
Fegyverek: kétkezes láncos buzogány (vasgolyókkal) Dornak hatalmas (30m magas) barna bőrű férfi bőrtunikában, az egyik kezében óriási láncos buzogánnyal.
Dornak annyira szereti a békét, hogy a megőrzéséért akár egy egész sereget is képes péppé lapítani. Papjai is hasonló természetűek.

Fedafuce:

Fedafuce
Jellem: Semleges
Szimbólum: mérleg
Fegyverek: papi fegyverek
Bár az egyházak többsége eredendően hajlamos a szimóniára, Fedafuce papjai tökélyre fejlesztették művészetét. Templomaiban – bármiféle erkölcsi tétel megvallására vagy akár a hit látszatára való tekintet nélkül – hozzáférhetők a különféle varázslatok, jóslatok és isteni adományok, feltéve ha az ellentételezés is megfelelő mértékű. Árfekvése valamivel meghaladja a szokásost, de ezt ellensúlyozzák a részletfizetési lehetőségek, hitelek és különféle egyéb konstrukciók. Fedafuce az a fajta isten, aki ismeretlenül is bejelöl az iWiWen és teletömi a postaládádat színes reklámanyagokkal.

Xoé:

Xoé, a szépség istennője
Jellem: Törvényes Jó
Szimbólum: ragyogó drágakő
Fegyverek: aranytőr
Xoé papnői egytől egyig tündöklő szépségűek, s sokan közülük kioltják önnön életüket, ha ezt valami miatt veszni érzik. Tartózkodnak az erőszaktól és általában nem vonzódnak a vándorélethez. Második szintűként alkalmazhatják a személyi bűbáj varázslatot.
Xoé hite, bár ez nem látszik rajta, elég jelentéktelen, és az elmúlt évszázadokban sokat hanyatlott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garsius.blog.hu/api/trackback/id/tr76817078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása